0
EAT WELL TRAIN HARD

mój nowy projekt – pierwszy eBook przepisowo – treningowy

Od dawna chciałam wydać eBooka. Jak byłam w ciąży, w głowie miałam pomysł, żeby wydać takiego z treningami dla Kobiet w ciąży – trening na każdy trymestr, wzmacniający, rozciągający… ostatecznie eBook’a nie wydałam, ale za to nagrałam dwa filmiki z treningami dla kobiet w ciąży train hard & be a fit happy mom – full body workout i stretching. Mam nadzieję, że treningi są pomocne wielu dziewczynom spodziewającym się Dzidziusia, a dla mnie jest to przepiękna pamiątka ze Stefciem w brzuchu.

Uwielbiam gotować, od wielu lat staram się jeść zdrowo, a szczególnie od czasu ciąży i teraz w trakcie karmienia, bardzo zwracam uwagę na to co jem. Często dostaje na instagram pytania o przepisy dań, które sobie akurat przygotowałam, a na campach, które organizuję, staram się sama przygotowywać menu, często konsultując z dietetykami z którymi współpracuję.

 

 

Śniadania to dla mnie najukochańszy posiłek i w zasadzie mógłby nie istnieć żaden inny ; ) Dlatego postanowiłam opublikować moje ukochane przepisy śniadaniowe i wydać mój pierwszy eBook (może będą kolejne…) Trochę zastanawiałam się nad tytułem i zdecydowałam się na eat breakfast & be happy. Pojawił się on w mojej głowie, gdy publikowałam post na ig  o tym, że wydam eBooka, z pytaniem o małą podpowiedź co do tytułu i dosłownie kilka sekund później pojawił się w komentarzu od jednej z obserwujących (chyba jej wyślę eBooka w prezencie <3) Przy każdym daniu podany będzie czas przygotowania oraz wartość odżywcza wyliczona przez dietetyk Olgę Marzol – Lewandowską Chleb powszedni dietetyka Poza przepisami znajdziecie w nim 2 treningi, które można wykonać w domu.

Jako małą zapowiedź tego co znajdziecie w środku, poniżej przepis na moja domową granolę.

my very best granola

Około 10 porcji

składniki:

2 szklanki płatków owsianych

½ szklanki wiórków kokosowych

½ szklanki nasion chia

4 łyżki miodu

2 lyżki oleju kokosowego

Szczypta cynamonu

Szklanka mieszanki płatków migdałowych i orzechów włoskich, posiekanych

Syrop z agawy do polania orzechów

½ szklanki drobno pokrojonego suszonego jabłka

Garść jagody goji

 

Sposób przygotowania:

Nastawić piekarnik na 160 st.

Platki owsiane, wiórki kokosowe i nasiona chia mieszamy w naczyniu żaroodpornym.

W rondelku na średnim ogniu roztapiamy miód z olejem kokosowym i szczyptą cynamonu i soli.

Polewamy miodem z olejem kokosowym mieszankę płatków., dokładnie mieszamy i odstawiamy na

około 10 minut by płatki wchłonęły miód i olej.

Wkładamy naczynie z płatkami i miodem do piekarnika na 10-15 minut.

Po tym czasie mieszamy i dodajemy posiekane orzechy z migdałami zalane syropem z agawy.

Pieczemy kolejne 10-15 minut aż granola będzie lekko zarumieniona.

Po wyjęciu z piekarnika dodajemy suszone jabłko i jagody goji.

Najlepiej smakuje podane z jogurtem naturalnym i świeżymi owocami.

Smacznego!

 

premiera eBook będzie w lutym 2020 (dokładna data wkrótce)

 

zdjęcia Agnieszka Kaczyńska

manicure Indigo nail salon Kamila Knot

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply